Even voorstellen...

Hoi Allemaal!

Mijn naam is Marlou Minderhoud, 26 jaar oud en woonachtig in Putten.

Ik rijd al paard sinds mijn 4e levensjaar. Begonnen met een shetlandpony en vervolgens de overstap gemaakt naar de D-pony´s. Ik maakte kennis met SGW (nu beter bekend als eventing) toen ik 9 jaar oud was. Een van mijn pony´s bleek zeer geschikt voor deze tak van de paardensport en samen met haar heb ik 3 jaar in het ponykader gereden en deelgenomen aan internationale eventing wedstrijden! Mijn andere pony was een echte springer en met hem heb ik dus voornamelijk springwedstrijden gereden.

Op mijn 15e maakte ik de overstap naar de paarden. De pony´s gingen weg en ik maakte de keuze om bij de paarden verder te gaan in de eventingsport. Mijn ouders kochten paard Zigzag, een volbloed ruin van toen 5 jaar oud met beginnende cross ervaring. Zigzag is gefokt door olympisch amazone Alice Naber-Lozeman en wij hebben hem destijds ook van haar overgenomen.

Zigzag bleek een geboren eventer en stabiel in alle 3 de onderdelen. Met hem heb ik veel successen behaald.  We hebben onder andere in het Junioren kader gereden en uiteindelijk zijn we samen uitgekomen op CIC3*-S niveau!

Zigzag is nu bijna 17 jaar oud en nog erg fit in zijn hoofd. Helaas raakte hij in 2020 geblesseerd tijdens een buitenrit, waardoor hij nu niet meer inzetbaar is voor de sport. Momenteel geniet hij van zijn pensioen en kleine bosritjes.

In september 2020 kwam mijn nieuwe paard Flynn, een IrishSportHorse van nu bijna 4 jaar oud. Hij was nog niet zadelmak toen hij bij ons kwam, maar inmiddels loopt hij erg fijn onder het zadel en leert ontzettend snel!  Een belofte voor de toekomst!

In 2013 behaalde ik mijn instructeursdiploma en ronde mijn Masterclass opleiding op het NHB in Deurne af. Sindsdien heb ik altijd les gegeven aan particuliere en op maneges. Ik vind het geven van les ontzettend leuk om te doen en het geeft mij veel voldoening als ik ruiters en paarden stappen vooruit zie maken.

Wil je meer weten of een les inplannen? Kijk dan verder op deze site of stuur een bericht!

Groetjes,

Marlou